Szoros mérkőzésre számítottunk

by lantai.oliver

A Budafok a velünk azonos pontszámmal álló Pécs otthonában lépett pályára vasárnap kora délután a labdarúgó NB II 16. fordulójában. Előzetesen szinte mindenki kiegyenlített erők küzdelmére számított.

Az előző szezonban ugyanitt sikerült Németh Márió góljával minimális különbséggel nyernünk.

Németh Márió – Fotó: huszonketto.hu

A mérkőzés előtt csapatunk vezetőedzője, Erős Gábor a következőket nyilatkozta a klub honlapján:

“Kemény dió lesz a Pécs. Szervezetten játszik, nem véletlenül kapott ilyen kevés gólt. A válogatott Eb-selejtezői miatti szünet segített, hogy rendezzük a sorainkat. Igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni, bízom benne, hogy ennek vasárnap látható eredménye is lesz. A szezon vége felé sokat számít, hogy melyik csapat akarja jobban a győzelmet, és melyik tud jobban alkalmazkodni az ilyenkor már nem mindig ideális külső körülményekhez.”

Erős Gábor – Fotó: huszonketto.hu

A mérkőzés egy-egy sárgával kezdődött: előbb a hazai Krausznak, majd néhány perc múlva a budafoki Csonkának mutatta fel a bíró a sárga lapot. A 14. percben Vasvári lába sült el úgy 20 méterről, de Helesfay hárítani tudott. A másik oldalon Gyurkits is megeresztett egy távoli lövést, de az mellé ment. Mindkét kapu előtt adódtak veszélyes szituációk. A 33. percben a hazaiak kapusa nyúlt mellé Merényi beadásának, de a labda sajnos a kapu mellé pörgött. A 45 perc letelte előtt érdekes körülmények között született meg a pécsiek vezető gólja. Krausz a felső kapufát találta el úgy 15 méterről, onnan a gólvonalra pattant a labda. Úgy tűnt, a hazaiak sem látták bent, mert folytatták a játékot, viszont a bíró megadta a találatot! Így 1-0-ás hazai vezetésnél mentek szünetre a csapatok.

Olvasta már?