Európa-bajnoki 36. helyet szerzett Csere Gáspár

by gaalt994

A magyar hosszútávfutó túlszárnyalta a papírformát a futamon, ahol az első hely sorsa ritkán látható őrületes hajrával dőlt el.

„Megvan az EB kvalifikáció! Egy hét múlva maratoni számban versenyzek Münchenben” – fejezte ki örömét nemrég hivatalos Facebook-oldalán Csere Gáspár. A riói olimpiát is megjárt hosszútávfutó 4 év után versenyezhetett újból Európa-bajnokságon, mivel két éve a koronavírus-járvány miatt elmaradt a kontinensviadal.

A férfi maratonisták között egyébként ő volt az egyetlen magyar induló a 79 fős mezőnyben. A végül 36. helyen célba érő sportoló úgy fogalmazott: optikailag nem volt egy csúcsfutás a versenyzése, de összességében elégedett az eredményével. Erre minden oka meg is van, hiszen a rajtlistán az 56-dik volt, így számos, papíron erősebb futót utasított maga mögé.

Csere 2:18’35-ös idővel futott át a célvonalon, amit a nyári időjárás és az erős kezdés fényében elfogadhatónak nevezett. “Ismét sok tapasztalatot szereztem, már várom, hogy a rendes maratoni szezonban egy újabb egyéni csúccsal gazdagodhassak” – tette hozzá Facebook-posztjában.

Gratulálunk Csere Gáspárnak, ahogyan ő is tette ezt hölgy honfitársaival, a női mezőnyben 17. helyen záró Szabó Nórának és a 48.-ként befutó Erdélyi Zsófiának. Az Európa-bajnoki címet egyébként a német Rochard Ringer nyerte, aki őrületes drámával, az utolsó métereken énekelte ki a sajtot az izraeli Maru Teferi szájából.

(Kiemelt kép: Facebook/Csere Gáspár)

Olvasta már?