Európa-bajnokságon szoríthatunk Csere Gáspárért

by gaalt994

A férfi maratonisták között ő lesz az egyetlen magyar induló.

„Megvan az EB kvalifikáció! Egy hét múlva maratoni számban versenyzek Münchenben” – fejezte ki örömét hivatalos Facebook-oldalán Csere Gáspár. A riói olimpiát is megjárt hosszútávfutó 4 év után versenyezhet újból Európa-bajnokságon, mivel két éve a koronavírus-járvány miatt elmaradt a kontinensviadal.

A sportoló bejegyzésében azt írta, hálás, hogy ott lehet az Eb-n és már nagyon várja a küzdelmeket. A müncheni megmérettetésen egyébként 35 atléta képviseli majd Magyarországot.

Amíg a budafok-tétényi olimpikon örömének adott hangot, addig riválisai a jobb versenykörülményekért lobbiztak. 50 futó ugyanis nyílt levélben fordult a szervezőkhöz, hogy az eredeti, délelőtti időpontnál korábban bonyolítsák le a maratoni versenyeket.

A német atléták érdekvédelmi szervezete hétfőn adott hírt a kezdeményezésről, hozzátéve, hogy az Európai Atlétikai Szövetség beleegyezését adta az időpont-változtatásba, ha az időjárási előrejelzések szerint a sportolók egészségét veszélyeztetheti a meleg – írta a Nemzeti Sport hétfőn.

Csere Gáspár versenyszámát egyébként a nyitónapon rendezik, a maratoni futóversenyek női mezőnye 10:30-kor, míg a férfiaké 11:30-kor rajtol, hacsak a kánikula nem szól közbe.

Olvasta már?