Fontos győzelem döntő pillanatban, megúszta a kiesést a Budafok

by gaalt994

Amikor nagyon kellett, megrázta magát a csapat, ezzel kiérdemelte, hogy jövőre is a másodosztályban játszhasson.

A szezon nagyon nem úgy indult, és nem is úgy folytatódott, ahogy a BMTE vezetősége, csapata és szurkolói elképzelték, így féltávnál már csak a bentmaradás lehetett a cél. A gárda tavasszal viszont meg tudta rázni magát, egy fordulóval a vége előtt pedig jövő évi NB II-es tagságát is bebiztosította.

Csizmadia Csaba együttese azt a Békéscsabát fogadta idei utolsó hazai mérkőzésén, amely az elmúlt pár évben többször megkísértette a feljutást (többek közt épp a Budafokról szezon közben menesztett Boér Gábor vezetésével), idén viszont szintén nem nyújt túl veretes teljesítményt. A találkozó előtt 39-39 ponttal állt a két csapat, így a győzelem mindkét csapatnak szinte garantált fellélegzést jelentett volna.

A Budafok az első félidő végén tudott vezetést szerezni, a 41. percben a csapatkapitány, Kovács Dávid góljával kerültek előnybe a hazaiak. A gólszerzőt a 61. percben Szabó Levente váltotta, aki fel is nőtt a feladathoz, öt perc sem kellett neki, hogy ő is betaláljon. A csabai puskacsövek ezzel szemben végig némák maradtak, így a Budafok 3 ponttal gazdagodott, míg a lilák még izgulhatnak.  

A BMTE jelenleg 4 egységgel előzi meg a már kieső Szolnokot, azaz garantáltan nem eshet ki. Az utolsó fordulóban a Budafok Diósgyőrbe látogat, egy minden valószínűség szerint mindkét fél számára tét nélküli meccsre.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?