Gasztrokultúrpiknikeztek a kicsinagykövetek

by nora.farmosi

Pest vármegye kicsinagykövete, a budafok-tétényi Pócza Bálint szülei házánál kiváló körülmények között szervezte meg segítőtársaival, a KicsiAttasékkal a Gasztro-Kultúr Piknik nevű eseményt.

Sikeres volt a budafok-tétényi KicsiNagykövet Gasztro-Kultúr Piknik

A Magyarság KicsiNagykövete program szabadon választható feladata komoly szervező munkát igényel. Helyi húsbolttól, zöldségestől és gombatermesztőtől szerezték be a gyerekek az alapanyagot, a plébániától kaptak sátrat, asztalokat és padokat.

Hamar kínálóasztalra kerültek az előételek, sós, édes és péksütemények. Borbély Zsófi KicsiAgrárAttasé által készített kalács is érkezett. Házi szörpök frissítették a fiatalokat, a felnőttek a solymári Hamvas pince és a Borkatakomba borait fogyasztották.

Miután a gyerekek előkészítették a zöldségeket és a húsokat, Bálint kicsinagykövet megnyitó beszédében elmondta, hogyan készült az eseményre. Megköszönte a támogatók segítségét, majd mikrofonhoz hívta a Haraszti ikreket – a 2015-ös Felszállott a páva győzteseit -, akik csodálatos hangjukkal elkápráztatták a vendégeket. A házigazda kicsinagykövet Tamás István Tiéd ez az ország című versét szavalta, Borbély Zsófi KicsiAgrárAttasé verssel és csellójátékával szórakoztatta a hálás közönségét.

Csatakiáltás és lufifelengedés zárta a kis délutáni műsort.

Kicsi ország, Kicsi követ

Magyarország büszke lehet!

Kicsi vagyok, követ vagyok,

Országomért élek-halok!

Zsombor KicsiZöldAttasé gondosan figyelt arra, hogy a hulladék megfelelő helyre kerüljön, komposztálóba a zöldség héja, papírpohárba az italok. Közösen szolgálták fel a Budapest-szeletet rizskörettel papírtányéron és fa evőeszközzel.

Felszabadult labdajáték zárta a napot.

A rendezvény budafok-tétényi támogatói:

Serfőző László

Záborszky Pince

Húsoázis

Gomba-Farm Kft.

Budafok-felsővárosi Jézus szíve plébánia

Forrás: budafokteteny.hu

Olvasta már?