Gregor Bernadett volt a szépségnap sztárvendége

by lantai.oliver

Ahogy arról korábbi cikkünkben hírt adtunk, a Budafok-Tétény Általános Ipartestület szervezésében megtartott szépségnap sztárvendége Gregor Bernadett színésznő volt.

A meghívott vendéggel Fodor Erika beszélgetett. A pódiumbeszélgetés vezérfonala – a délután tematikájához illeszkedően – a nőiség, a szépség és az egészség volt. Jászai Mari-díjas színésznőnk az arra vonatkozó kérdésre, hogy ő elsősorban színésznőként vagy nőként tekint-e önmagára, határozottan a női szerepet emelte ki. Amihez – tette hozzá – szorosan kapcsolódik, hogy anya és színésznő is egyben. Úgy érzi, első fia megszületése után vált igazán nővé. Az anyaság mellett nőiségének fontos része a hosszú haja is, melynek ápolására nagy hangsúlyt fektet.

Arra a kérdésre, hogyan tudja megőrizni évtizedek óta a természetes szépségét, elmondta, hogy 25 éves kora óta mindennapjainak része a reggeli és az esti arcápolási rutin, ami a színészi szakmával járó nagy mennyiségű smink miatt elengedhetetlen, továbbá időnként igénybe vesz pl. hialurinsavas kezeléseket. Azt fogalmazta meg magában, hogy minden, amivel az ember törődik, az meghálálja a törődést. Ezt a haj- és arcápolásra is igaznak találja. A drasztikus, az arcot természetellenesen megváltoztató eljárásoktól tartózkodik. Ugyanakkor azt az elvet képviseli, hogy mindenkinek joga van olyan szépészeti kezelést kérni, amivel elérheti az általa vágyott célt. Sajnálattal tapasztalja, hogy a közösségi médiában sokan azonnal ítélkeznek: akkor is, ha valaki keveset foglalkozik a külsejével, és akkor is, ha sokat.

A beszélgetést vezető rákérdezett arra is, hogy vendége mit tesz azért, hogy megőrizze vékony, csinos alkatát. Gregor Bernadett bevallotta, hogy sosem szerette a sportot, ezért nem sportol, viszont a kutyáival sokat sétál. Az étkezést illetően édesapjától nem igazán látott mértékletességet, és ő is úgy van vele, amihez kedve van, azt megeszi. Alakját tehát a jó gének mellett a sok sétával, illetve azzal tartja karban, hogy igyekszik olyan dolgokat csinálni, ami jólesik neki.

A színészi munkája mellett az egyik ilyen az állatvédelem, ami az elmúlt években természetes módon begyűrűzött az életébe. Gyerekkora óta vannak körülötte állatok, most is: a két kutyája mellett cicákat is tart. Hisz benne, hogy a társállatokkal való együttélés mind a fizikai, mind a mentálisan egészségre pozitív hatással van.

Az állatokkal kapcsolatos elhivatottságát jelzi, hogy a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi tagja. Annyira érdekli ez a terület, hogy egy kétéves egyetemi képzés keretében jogi szakokleveles állatvédelmi szakembernek tanul. A vizsgák igencsak próbára teszik, de amikor túl van rajtuk, nagyon elégedett.

A gyerekei felnőttek, úgy látja, megállják a helyüket, és ez örömmel és megnyugvással tölti el. A munkája és az egyetem mellett nagyon elfoglalt, de a napi kutyasétáltatás nem maradhat el, illetve többnyire a főzésre is szakít időt.

A színházban mindig olyan feladatokat kapott, amiket szeretett. Úgy látja, most jött el az életében az ún. szerepkörváltás. A drámaírók az 50 és 70 év közötti nőknek nem írtak szerepeket. Úgy van vele, hogy ezt az időszakot valahogy át kell vészelnie. Nem aggódik, mindig vannak teendői, és sok minden érdekli még a világban. A meglévő színházi szerepei mellett Karády-estjével járja az országot.

Hisz benne, hogy mindig akkor érkezik meg az ember életébe valami, aminek akkor ott helye van. Mostanában sokat gondol a gyerekkorára, és úgy érzi, hogy egy monodráma keretei között szeretne majd mesélni róla.

Olvasta már?