Gyerekeknek biztosít vérvételt az önkormányzat

by nora.farmosi

Hétfőtől a Batthyány utcai gyermekorvosi rendelőben biztosít vérvételt az önkormányzat a 3–14 év közötti gyerekek részére. A rendelőben dr. Kincses Anita házi gyermekorvos felügyelete mellett Mészáros Tímea asszisztens végzi a vérvételt. Az ellátás beutalóköteles, és előjegyzés alapján, keddenként történik.

Budafok-Tétény önkormányzata egyeztetést folytatott a Káldor Adolf Szakorvosi Rendelőintézettel annak érdekében, hogy a 3–14 év közötti gyerekek vérvételét helyben tudja biztosítani. A kerületünkben élő, gyereket nevelő családok mindennapjait könnyíti meg, hogy a Batthyány utcai házi gyermekorvosi rendelő felkészülve várja a vérvételre beutalt kis pácienseket – írja a budafokteteny.hu.

Az önkormányzat elkötelezett annak érdekében, hogy a legfiatalabb korosztálynak nyugodt, gyermekbarát környezetet biztosítson a vizsgálat és az ellátás idejére. A rendelőben dr. Kincses Anita házi gyermekorvos felügyelete mellett Mészáros Tímea asszisztens végzi a vérvételt. Az ellátás beutalóköteles, és előjegyzés alapján, keddenként történik.

Előjegyzés munkanapokon 9–15 óra között:                      06-1/229-1795

A vérvétel helye:                                                                    1225 Budapest, Batthyány utca 10.

Ideje:                                                                                        keddenként délelőtt 8 és 10 óra között.

A vérvételhez szükséges eszközöket és a minták laboratóriumokba szállítását a Káldor Adolf Szakrendelő biztosítja.

A 0–3 éves korosztályt a továbbiakban is a Budai Gyermekkórház Laboratóriuma (1023 Budapest, Bólyai utca 5–9., új épület 1. emelet) látja el.

A 14–18 évesek vérvétele – az eddigi gyakorlatnak megfelelően – a Káldor Adolf Szakrendelőben történik.

A vérvétel minden korosztály részére beutalóköteles és előjegyzéshez kötött.

Budafok-Tétényben folyamatosan fejlődik az egészségügyi ellátás színvonala. Az utóbbi években az önkormányzat több milliárdot költött egészségügyi intézményeire:

  • Az elmúlt években felújítottunk, napelemekkel láttunk el háziorvosi rendelőket, pályázati lehetőséget biztosítunk háziorvosainknak, fejlesztettük az egészségügyi ellátást a közelmúltban a CT- és a panorámaröntgen üzembe helyezésével.
  • 2018-ban közel 180 millió forint központi költségvetési forrásból és 20 millió forint önkormányzati önrész biztosításával korszerűsödött a szakrendelő eszközparkja.
  • 2020-ban a kormány által biztosított Egészséges Budapest Program keretében 350 millió forint központi költségvetési forrást nyert el a rendelőintézet, melyhez önkormányzatunk további 55,2 millió forint önrészt különített el.
  • Az összegből modern orvosi műszerek, diagnosztikai eszközök (EKG, ABPM-készülék, új digitális röntgengép, fogászati panorámaröntgen, ultrahang és elektroterápiás készülékek, cisztoszkóp, defibrillátor) beszerzése valósult meg.
  • Szintén az Egészséges Budapest Program keretében, központi költségvetési forrásból és önkormányzati önrészből valósult meg a III. utcai, a Batthyány utcai gyermek- és felnőtt háziorvosi rendelő, védőnői helyiségek, a XII. utcai, a Gádor utcai, a Kapu utcai, valamint a Magasház utcai felnőttrendelő és a Tolcsvay utcai gyermekfogászat megújítása.
  • Budafok-Tétényben a 2023-as költségvetés a biztonságos működés költségvetése, ezért minden feltétel adott ahhoz, hogy az önkormányzat továbbra is biztosítsa a szakrendelő működését.

Azért fordítottuk ezt a jelentős összeget a rendelőinkre, mert azt szeretnénk, ha az itt élő emberek a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást kapnák.

Olvasta már?