Hibalistát írt az önkormányzat a Kossuth Lajos utca felújítása után

by gaalt994

Szakemberek több hibát is találtak, az önkormányzat munkatársai erről jegyzőkönyvet készítettek, amit elküldtek a Budapest Közútnak is.

Karsay Ferencet online fogadóóráján kérdezte egy budafok-tétényi lakos a kerület életében mostanság slágertémát szolgáltató Kossuth Lajos utcáról. „Egy hét késéssel, de elkészültek a munkával, legalábbis a kivitelezők így gondolják. Átadták a forgalomnak, a műszaki átadás pedig most zajlik” – mondta a polgármester Budafok egyik legforgalmasabb útszakaszáról, amelyet nyáron kezdett el felújítani a Budapest Közút.

Tekintettel arra, hogy a kerületnek csak közvetett befolyása van az itt történtekre, folyamatosan nyomon kísértük, és jeleztük azokat a problémákat, amelyekről úgy gondoltuk, hogy befolyásolják az átadott útszakasz minőségét – mondta Karsay, aki ismertette az önkormányzat álláspontját is. „Véleményünk szerint komoly hiányosságok vannak” – mondta.

Az önkormányzat munkatársai jegyzőkönyvet is készítettek a munkálatok kifogásolt elemeiről, amit eljuttattak a kivitelező Budapest Közúthoz is. A polgármester példákat is hozott, az önkormányzat szakemberei szerint a Kossuth Lajos utca több szakaszán az útburkolat egyes részei között szintkülönbség van, ami botlásveszélyes, illetve a csapadékvíz is felgyülemlik benne, máshol pedig két különböző típusú útfelület szakszerű összeillesztését hiányolják.

Az egyes burkolati hibák mellett aggályosnak tartják azt is, hogy a Városház téri buszmegálló mögött parkolóhelyeket létesítettek, amely csúcsforgalom idején az önkormányzat szerint nehezítheti a buszforgalmat, amelynek lassulása a nem túl széles utcában komoly torlódást okozhat.

A jegyzőkönyvben további panaszokat is felsoroltak, ezeket dokumentálták is (a videóban 8:07-től). „A hibák javítását folyamatosan kérjük, reméljük, hogy mire a műszaki átadás lezajlik, orvosolják ezeket” – fejezte be a polgármester, aki egyúttal a környékbeliek türelmét is kérte.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?