Érkezik a támogatás az EMMI-től, újabb egészségügyi fejlesztések előtt Budafok-Tétény

by gaalt994

Budafok-Tétény 225 millió forinttal részesül a főváros idei 10 milliárd forintos keretéből.

A főváros és a kormány még márciusban állapodott meg az egészségügyi plusz fejlesztési források idei elosztásáról. Az Egészséges Budapest Program keretében 2024-ig Budapest összesen 50 milliárd forintot költhet egészségügyi fejlesztésekre, ebből Budafok-Tétény az idei évben 225 millió forintot kap. A támogatások eloszlásáról a kerületi önkormányzatok által leadott igények alapján, több egyeztetés után és a korábbi támogatások figyelembevételével döntöttek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma már meg is küldte az erről szóló támogatói okiratot Karsay Ferenc polgármesternek. Budafok-Tétény az összeget háziorvosi, gyermekorvosi és gyermekfogászati rendelőkben, illetve védőnői tanácsadókban a nyílászárók cseréjére, vizesblokkok felújítására, a fűtésrendszer korszerűsítésére, valamint a várótermek átalakítására fogja felhasználni.

Ezen kívül a Káldor Adolf Szakrendelőnek is jut a kormánytámogatásból: az intézményben az informatikai rendszert fogják korszerűsíteni, valamint a telemedicina szolgáltatáshoz kapcsolódó fejlesztést is végeznek majd.

Olvasta már?