7 budafok-tétényi osztályban online tanítás van a járvány miatt

by szorenyi6104

December elsejétől szigorítják a belépés rendjét az iskolákba, a szülőket csak védettségi igazolvánnyal engedik be az épületekbe – derül ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének határozatából.

December elsejétől a gyerekeket iskolába kísérő vagy onnan hazakísérő szülőnek nem lesz védettségi igazolványa, akkor csak egy kijelölt pontig léphet be az iskola területére – jutott el hozzánk Kásler Miklós miniszter utasítása. Eszerint: “A gyermeket illetve a tanulót köznevelési intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő egy fő nagykorú személy a koronavírus elleni védettségének igazolása nélkül a köznevelési intézmény területére a köznevelési intézmény vezetője által meghatározott pontig léphet be.”

Mindezt a járvány elleni védekezéssel indokolják. Tapasztalatunk szerint a közeli, XI. kerületi Grosics Gyula iskolában például már csak zárt kapuk mellett rendezhettek meg női bajnoki kosárlabdameccset.

Budafok-Tétény számos iskolájában egyébként már korlátozták a tanítást. Összesen 7 osztályban rendeltek el a héten online oktatást. Köztük van a Bartók Béla Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola két osztálya. A Kempelen Farkas Gimnázium 3 osztálya, a Herman Ottó Általános Iskola egy osztálya és a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola Szent István Téri Tagintézménye egy osztálya.

Olvasta már?