Hivatalosan is megnyitották a 2022-23-as évet a Zöldike Tagbölcsődében

by gaalt994

Kinyitotta kapuit a közel nulla energiafelhasználású Zöldike Tagbőlcsöde a XXII. kerületben. Stábunk is jelen volt az ünnepélyes megnyitón, körbejártuk a helyet.

Budafok-Tétény önkormányzatának képviselő-testülete még a 2019. decemberi ülésén döntött arról, hogy egy 72 férőhelyes bölcsődeépülettel bővíti a férőhelyek számát a kerületben. 2021. január 4-én aláírták a vállalkozási szerződést a közbeszerzési eljárás győztesével, január 7-én pedig a munkaterület átadása is megtörtént, megindult a kivitelezés. Március 21-én átadták a bölcsőde tagintézményét, ma pedig stábunk is körbenézhetett az épület helyiségeiben.

Maga az épület idén januárra lett kész, az azóta eltelt időben megvolt a használatbavételi
engedélyeztetési eljárás, illetve ezzel egy időben beszerezték a játékokat, konyhai eszközöket és a bútorzatot is.

A Zöldike Tagbölcsőde közel nulla energiafelhasználású. Az épület energiafogyasztását
hővisszanyerős szellőzőberendezéssel csökkentik, a fűtés és hűtés megújuló energiával,
levegős hőszivattyúval történik. A padló- és mennyezetfűtés folyamatosan optimális hőérzetet biztosít, a zöldtető pedig segíti a klímaszabályozást, és csökkenti a csatornák csapadékterhelését.

Beszédet mondott a tagintézmény vezetője, Csepeliné Faragó-Tóth Gabriella, aki köszönetet mondott a résztvevőknek, majd hivatalosan is elindította a 2022-23-as nevelési évet, illetve azt is elárulta, szeptember közepére már tele lesz gyermekekkel a bölcsőde. „Fontos, hogy megnyugtató legyen a környezet, ugyanakkor inspirálja a ngyermekeket játékra, illetve kreatív hajlamainak kiélésére. Egy példa is az épület arra, hogy mi a jövő” – fogalmazott.

Karsay Ferenc polgármester szintén beszédet mondott, elárulta, már több gyermekkel találkozott a jelenlévők közül, legutóbb még nagyon pici korukban, babaúszáson, s külön örült, hogy ismét viszontláthatja őket. Az ünnepi megnyitó végeztével stábunk is körbenézhetett a bölcsőde teljes területén, ahol a
gyermekeknek finomságokkal, illetve egy kis játékkal is készültek.

Olvasta már?