Szeptembertől magánóvoda is működik Budafok-Tétényben

by gaalt994

A Tomori Pál Főiskola fenntartásában nyílik különleges köznevelési intézmény kisgyerekek számára.

Szeptember 1-én nyitja kapuit a Tomori Pál Főiskola fenntartásában működő Rózsa Magánóvoda – közölte honlapján Budafok-Tétény önkormányzata. Az intézmény olyan gyerekeket vár, „akik számára szüleik biztosítani szeretnék a családi neveléshez hasonló, otthonos, egyénre szabott, magas minőséget nyújtani képes nevelést.”

Az óvodában kis létszámú csoportok lesznek, amely mellett a belső tér kialakítása, illetve a logopédiai- és a fejlesztőszoba is a családias légkör megteremtését hivatott szolgálni. Az intézmény fontosnak tartja a gyermekek mozgásfejlesztését is, így az udvaron kívül tornaszoba is lesz az épületben.

Az óvoda diákjaival nyelvszakos pedagógusok is foglalkoznak majd, de a főiskolára járó hazai és nemzetközi hallgatók bekapcsolódhatnak az óvoda életébe ismeretek nyújtásával. A gyermekcsoportok egyébként nem kor szerinti bontásban lesznek majd, hanem vegyesen, ami az intézmény szerint szintén a családiasabb légkör kialakulását segíti elő.

A Tomori Pál Főiskola fenntartásában működő magánóvoda kiemelt feladatának tartja a szülőkkel való együttműködést és kapcsolattartást is, ők részt vehetnek majd az intézmény által a gyerekek számára szervezett rendezvényeken, kirándulásokon, programokon, valamint velük – és táplálkozási szakemberekkel – egyeztetve állítják majd össze a gyerekek étrendjét is. A fentebbieknél még több információt az óvoda honlapján lehet találni.

(Kiemelt kép: Facebook/Tomori Pál Főiskola)

Olvasta már?