Hokiünnep lesz Budapesten a vb előtt

by gaalt994

A magyar válogatott a világsztárokkal teletűzdelt Kanadával mérkőzik meg. Az MVM Dome-ban május elején a közelgő A-csoportos világbajnokságra hangolnak a felek.

Hét év után újra Magyarországon a kanadai jégkorong-válogatott – jelentette be hivatalos honlapján a Magyar Jégkorong Szövetség. A sportág nagyhatalma, a 27-szeres világbajnok május 9-én játszik felkészülési mérkőzést a magyar csapattal a budapesti MVM Dome-ban. Mindkét együttes számára ez lesz az utolsó teszt az A csoportos vb előtt.

Az MVM Dome-ot még a tavalyi férfi kézilabda Európa-bajnokságra adták át, amelyen a magyar válogatott finoman szólva is igen gyengén szerepelt. Most azonban más célt szolgál majd a létesítmény, ahol először rendeznek jeges sporteseményt. Reméljük, jégkorongozóinknak több szerencsét hoz majd az MVM Dome, bár azt sem szabad elfelejteni, hogy az igazán fontos mérkőzések csak ezután jönnek majd a finnországi Tamperében.

„Hosszú hónapok munkájával sikerült tető alá hozni ezt a régóta várt mérkőzést. Hasonló jégkorongos világsztárok az elmúlt években nem jártak Magyarországon, így igazán méltó módon avathatjuk fel az MVM Dome-ot jeges eseményen is. Reméljük, hogy telt házzal, remek hangulatban, emlékezetes módon indíthatjuk el a Tamperébe, az A csoportos vb-re utazó magyar válogatottat. Egyúttal köszönjük a HM Sportért felelős államtitkárságnak az esemény megvalósításához nyújtott támogatását” – idézi az MJSZ honlapja Sipos Leventét, a szövetség főtitkárát.

(Kiemelt kép: jegkorongszovetseg.hu)

Olvasta már?