Így lehet biztonságos nyara a kerületben!

by nora.farmosi

Minden évben eljön ez a gyermekek (és bizonyára a felnőttek) által is igazán várt pillanat, amely sok örömöt hoz, de talán néha az óvatosság sem árt.

Ennek nyomán ad pár tanácsot a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya:

Ha nyár, akkor fürdés, az egyik legremekebb dolog, DE vannak kockázatok is. Csak kijelölt helyen szabad fürödni! A folyók, tavak kellemetlen és akár veszélyes meglepetéseket kínálhatnak!

A fővárosi strandoknál, fürdőknél az ÉRTÉKEKRE mindig vigyázzon! A törölköző NEM véd! Pusztán egy ellopott pénztárca (az iratok pótlása okán) nagyon nagy kárt jelenthet! Az értékeiket még a gépjárművekben se hagyják! Nem biztonságos! Használják az értékmegőrzőket!

Ez ugyan nem rendőrségi kérdés, de az egészség megőrzése is fontos: a FOKOZOTT NAPSÜTÉSRE kérjük, külön figyeljenek! Nem csak a bőrpír miatt- személygépkocsiban MÉG RÖVID IDŐRE se hagyjanak kisgyermeket, kisállatot!

Korábban is beszéltünk az ingatlanok védelméről. Lehetőleg SENKI ne írja ki a közösségi oldalára- MIKOR utazik el! Ezeket a sorokat akár bűnözők is olvashatják, s a könnyű zsákmány reményében élnek a lehetőséggel!

A jó időben egyre többen pattannak kerékpárra. Kérjük, ügyeljenek a közlekedési szabályokra (a kedves gépjárművezetők is)! Mindenkit hazavárnak! A kerékpárok kapcsán pedig ajánlott a megfelelő lakat, és annak szakszerű használata! Csupán a VÁZAT rögzíteni nem túl jó megoldás! Minél több alkatrész legyen zárva!

Bízunk abban, hogy tanácsaink miatt mindenki nyara biztonságos lesz. Ha mégis megtörténik a baj, ne feledjék: munkatársaink nem tartanak nyári szünetet! Ha baj van, hívják a 112-t!

Budapesti Rendőr-főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztály

XXII. kerületi Rendőrkapitányság elérhetősége: Tel.: 061-229-2652
Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság elérhetősége: Tel.: 061-203-9132

Olvasta már?