Így szabadulhat meg könnyen a kerti zöldhulladéktól

by gaalt994

Kertes házasok figyelem, egy kis odafigyeléssel az FKF-re bízhatjuk az egészet!

A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladékgyűjtést válasszuk – hívja fel a kertek helyes gondozására a figyelmet az önkormányzat közösségi oldalán.

Az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom, lomb) ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba. A lakossági zöldhulladék elszállítását a kerületben a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. végzi.

Az FKF Zrt. kizárólag az FKF Zrt. logójával ellátott, biológiailag lebomló gyűjtőzsákban, és az önkormányzat által osztott, áttetsző, zöld csíkos zsákban lévő zöldhulladékot szállítja el, amelyeket a lakosoknak kell beszerezniük. Aki vásárolt, vagy az osztáskor regisztrált ilyen zsákra, annak nem kell fizetnie azok elszállításáért.

A zsákokat jól látható, szállítójárművel megközelíthető helyre kell kitenni a ház elé, ezeket az FKF szerdánként gyűjti be egészen  december 1-ig. A zsákokon kívül elviszik a maximum 10 centi átmérőjű és 1 méter hosszú faágakat is, ezeket zsineggel kell összekötegelni.

A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága. Kérik, hogy kizárólag zöldhulladék legyen a kihelyezett zsákokban, ellenkező esetben az FKF nem tudja vállalni az elszállítást.

Olvasta már?