180 millióból újult meg egy kerületi óvoda, de további fejlesztéseket is terveznek

by gaalt994

Új tetőt és elektromos hálózatot kapott a Halacska Református Óvoda.

 Ünnepi hálaadásra és szeretet-vendéglátásra gyűltek össze a (nagy) Halacska Református Óvoda újranyitása alkalmából a szülők, az óvodapedagógusok és a kerület elöljárói. Az eseményt az intézményt fenntartó Budafoki Református Egyházközség szervezte. Az ovi felújítását a magyar kormány 180 millió forinttal támogatta.

A beruházás keretében a Halacska ovi új tetőt és villamossági hálózatot kapott, de tervben van a vízvezeték- és a csatornahálózat felújítása is. Az eddigi munkálatok rekordidő alatt készültek el, amiért Németh Géza gondnok külön köszönetet is mondott az illetékeseknek beszédében.

Karsay Ferenc a református oktatás fontosságát emelte ki. „Hálás vagyok, hogy Illés Dávid annak idején ezt a kis növényt elültette, Nagy Péternek, amiért életműveként virágba borult – azaz létrejött ez az intézményrendszer –, amelynek gyümölcsét az egész település együtt fogja leszüretelni” – fogalmazott a polgármester.

Szavaihoz csatlakozott Németh Zsolt országgyűlési képviselő is, aki a gyülekezet tevékenységét méltatta. „Az óvoda mellett ünnepeljük az egyházi fenntartót is. Ünnepeljük, hogy egy ilyen kis, 300-400 fős gyülekezet képes arra, hogy ezt a komoly intézményrendszert fenntartsa, és mindezt társadalmi munkában” – fogalmazott az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke.

Az eseményen a Promontor TV stábja is készített riportot.

Olvasta már?