Ismét repülők húztak el a kerület fölött

by gaalt994

Ezúttal a Magyar Honvédség a „bűnös”.

A délelőtti órákban szélsebesen suhanó repülőgépek zajára lehettek figyelmesek Budafok-Tétény lakói. Ezúttal azonban nem a kerület egyes részein megszokott kismotoros járművek „randalíroztak”, ahogyan azt a süvítő hangokból sejteni lehetett, vadászgépek haladtak el a Duna felett.

A Gripeneket Óbudától egészen Dél-Budáig hallani lehetett. Azért nem írjuk, hogy látni, mert sok helyen az erős felhőzet ezt megakadályozta. A Magyar Honvédség vadászgépköteléke természetesen nem egy bevetés miatt jelent meg ismét a kerület légterében, ma délelőtt ugyanis a honvédség altisztavatást tartott. A Gripeneket helikopterek is kísérték.

Az más kérdés, hogy a légi közlekedés mint műfaj mostanság nem örvend osztatlan népszerűségnek Budafok-Tétényben. A Budaörsi Repülőtéren zajló pilótaoktatás sokaknak okoz bosszúságot, KArsay Ferenc polgármester komoly lépésekre készül az ügyben, míg Molnár Gyula országgyűlési képviselő kezdeményezésére az érintett lakók demonstrációt szerveztek, és molinókon üzentek a reptér vezetésének.

(Kiemelt kép: Facebook/Magyar Honvédség)

Olvasta már?