Üzenőfalon olvastak be a környék lakói a Budaörsi Reptérnek

by gaalt994

Cifrábbnál cifrább sorokkal üzentek a helybéliek a pilótáknak, a reptér vezetésének de még a NER-nek is.

Amint arról nemrég mi is írtunk, a hosszas tárgyalásokkal kiharcolt iskolakör-módosítás ellenére a Budaörsi Repülőtér körüli zajterhelés alig csökkent, számos környékbeli lakó juttatta el panaszait ez ügyben az önkormányzathoz is. Korábbi fogadóóráján Karsay Ferenc polgármester is kapott ezzel kapcsolatos kérdést, amire válaszul elmondta, nem fogja annyiban hagyni az ügyet, és „elmegy a falig”.

Időközben viszont a lakosság is akcióba lendült, egyes helyi illetőségű Facebook-csoportokban csendes demonstrációt szerveztek a reptérhez, ahol aztán a körzet országgyűlési képviselője, Molnár Gyula vezetésével molinókon üzentek az illetékeseknek.

A lakosoknak volt mondanivalója bőven, a direkt erre a célra kifeszített üzenőfalon kívül további, kartonlapokra írt üzeneteket is elhelyeztek. Többen a pilótákat, még többen pedig a reptér „korrupt vezetését” bírálták, akiknek az üzenetek feladói szerint fontosabb saját gazdasági érdekük, mint a környékbeliek élete.

Nincs elérhető leírás.
A fényképeket állandó olvasónk, Armand bocsátotta rendelkezésünkre

„Az óvoda ablakai remegnek, a gyerekek felsírnak” – üzente vélhetően egy pedagógus, vagy egy szülő, de olyan is volt, aki azt nehezményezte, hogy a „kutyák is pánikolnak” a zaj miatt. Sokan magasabb szinteken keresik a felelősöket, egy felháborodott lakó szerint „nem a reptér a probléma, hanem a korrupt vezetése”, megint más pedig úgy látja: „elég volt a törvényen kívüli felelősök cinizmusából, feleljenek a felelősök!”

Kisebb számban ugye, de válaszok is érkeztek a dühös üzenetekre: „Költözz el, ha nem tetszik!” illetve „Mikor ideköltöztél, tudtad, hogy ez ezzel jár!” – szóltak a kontrák.

Sajnálatos, ám kevésbé meglepő módon itt is jutott hely a trolloknak, a molinó tetején látható „MUFC 4EVER” felirat minden valószínűség szerint az angol Manchester United futballcsapatát hivatott dicsőíteni. A brit klub népszerűségét tekintve bizonyára ez az üzenő sincs egyedül véleményével, ugyanakkor szövege vajmi keveset segít az ügyön – bármelyik oldal szemszögéből nézve is.

A többi üzenet viszont sokkal témába vágóbb, ezért mi is érdeklődve várjuk a fejleményeket.

Olvasta már?