Kelet-Közép-Európa legjobb bankja lett az OTP

by gaalt994

Komoly nemzetközi pénzügyi lap választotta a régió legjobb pénzintézetének a magyar bankot.

Az OTP Bank idén nemcsak az ország, hanem a régió legjobb pénzintézete is lett a Euromoney Magazin szerint. A „Kelet-Közép-Európa legjobb bankja” díjat nyerték el, a bankcsoport albán, bolgár és montenegrói leánybankja szintén a legjobb banknak járó elismerésben részesült.

A nemzetközi pénzügyi lap nemcsak az OTP Bankot, de három leánybankját – az albán OTP Bank Albaniát, a Bulgáriában működő DSK Bankot és a montenegrói CKB Bankot – is díjazta, így az OTP Csoporthoz tartozó hitelintézetek mindhárom országban elnyerték a Euromoney legjobb banknak járó díját, amelyet 1992 óta ítélnek meg minden évben.

A Euromoney értékelésében kiemelte az OTP Bank kiváló eredménytermelő képességét, eredményes organikus és akvizíciós növekedési stratégiáját, illetve bankkonszolidációs szerepét a kelet-közép-európai régióban. A díjjal ezen kívül elismerték elkötelezettségét a digitális szolgáltatásfejlesztés, az innováció és az ügyfél-központú megközelítés iránt.

Az idei elismerések a díj csaknem 30 éves történetében különösen értékesnek tekinthetők a globális járvány által okozott, kihívásokkal teli gazdasági körülmények miatt.

Az OTP Bank legutóbb 2018-ban bizonyult a régió legjobbjának, csaknem 1000 pénzintézetből végzett az első helyen a magyar cég. A budapesti központú, a kelet-közép-európai régióban meghatározó, immár európai mércével mérve is jelentős hitelintézet 11 országban, több mint 16 millió ügyfelet szolgál ki.

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)

Olvasta már?