Sokasodnak a panaszok a Budaörsi Reptér ügyében, a polgármester „elmenne a falig”

by gaalt994

Karsay Ferenc az új szabályokat be nem tartó pilótáknak is üzent.

A Budaörsi Reptér zajszennyezése sok egyeztetés árán oldódott meg, vagyis jelen esetben inkább úgy tűnik, hogy látszott megoldódni. Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester, valamint Németh Zsolt (Fidesz-KDNP) és Molnár Gyula (korábban MSZP, jelenleg DK) országgyűlési képviselők hosszasan lobbiztak a XI. kerületi repülőtér iskolapályájának módosításáért, amely Budafok-Tétény és főként Erdődűlő nyugalmának érdekében elengedhetetlen volt.

Végül mind a repülőtérrel, mind az illetékes légügyi hatóságokkal sikerült megállapodni, mégis olybá tűnik, hogy a probléma továbbra sem oldódott meg. Karsay Ferencet aktuális polgármesteri fogadóóráján is megkereste egy ezzel kapcsolatos kérdéssel egy lakó. A kérdező szerint a pilóták ugyanis nem tartják be az új iskolakört.

„Hogy lesz-e megoldás, azt nem tudom, de abban bizonyos vagyok, hogy fontos feladatomnak tartom, hogy amit lehet, azt elkövessek a megoldás érdekében” – kezdte válaszát Karsay, majd hozzátette, hogy ebben partnerre lelt Németh Zsoltban és Molnár Gyulában, valamint a légügyi hatóságok is együttműködtek.

A szabályokat úgy módosították, ahogy az emberek szerették volna, és ezt [a pilóták – a szerk.] nem tartják be. Én mindent meg fogok tenni azért, hogy ne csak meghozzuk a szabályokat, hanem tartsák is be azok, akikre ezek vonatkoznak, úgyhogy mindenképpen el fogok menni a falig” – folytatta a polgármester.

Karsay Ferenc az új szabályzásokat figyelmen kívül hagyó pilótáknak is odaszúrt. „Nem fogjuk annyiban hagyni. Tényleg példátlan és arcpirító, amit megengednek maguknak azok a pilóták, akik nap, mint nap semmibe véve a szabályokat teszik tönkre az ott élők életét” – mondta.

Olvasta már?