Karsay három javaslata Budapestnek – akár ők is díszpolgárok lehetnek

by gaalt994

Egy dolog mindenképpen közös bennük: a zene.

Karsay Ferenc, mint budapesti polgármester és mint a Fővárosi Közgyűlés tagja, három jelöltet terjesztett fel a fővárosi díszpolgári címre. Valamennyien a zene világában alkottak maradandót, még ha stílus terén nem is ugyanazon a vonalon mozognak.

A jelöltek egyike Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke, aki nemrég került közelebbi kapcsolatba Budafok-Téténnyel, zenekarával együtt. Februárban ugyanis a nagy múltú együttes elvesztette VII. kerületi ingatlanjának használati jogát, a nehéz helyzetben pedig a XXII. kerületi önkormányzat ajánlott „szállást” és segítséget, amelyet köszönettel el is fogadtak.

Karsay Ferenc szintén a főváros figyelmébe ajánlotta Nemes Lászlót, aki már rendelkezik egy díszpolgári címmel, hiszen a kerülettől már megkapta ezt a titulust – ennek éppen idén 25 éve. Nemes László a kerület kulturális életéért tett erőfeszítéseit összeszámolni is nehéz, sokan a Budafoki Dohnányi Zenekar atyjaként tekintenek rá. Érdekesség, hogy tavaly például éppen a BDZ karmestere kapta a díszpolgári címet, már ami a XXII. kerületet illeti.

Végül, de nem utolsó sorban egy rockzenészt is felterjesztett Karsay: a hosszú ideje a kerületben élő Varga Miklós személyében, aki korábban számos más elismerés mellett már a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét is megkapta. Számos ismert dala mellett sok színházi szerepet is vállalt, például többször is volt az István, a király címszereplője.

(Kiemelt kép: Beke Farkas Nándor és Karsay Ferenc, forrás: Facebook/Karsay Ferenc)

Olvasta már?