Egy lépéssel közelebb Budafok-Tétényhez a 100 Tagú Cigányzenekar

by gaalt994

Karsay Ferenc polgármester többek között a Klauzál Házat, és a Cziffra György Kulturális Központot is megmutatta a zenekar elnökének.

Korábban írtunk arról, hogy Karsay Ferenc polgármester felajánlotta segítségét a Heti TV-nek és a 100 Tagú Cigányzenekarnak. Európa egyetlen zsidó tévéje és a világhírű zenekar azután keres magának új otthont, hogy a VII. kerület polgármestere, Niedermüller Péter új tendert írt ki a nekik korábban otthont adó Wesselényi utcai ingatlan használati jogára, aminek nyomán el kellett onnan költözniük.

Budafok-Tétény polgármestere egyből jelezte, hogy a kerület szívesen befogadná a két szervezetet. Úgy tűnik, a szándék hamar átfordul konkrétumokba, ugyanis tegnap Karsay személyesen tárgyalt a 100 Tagú Cigányzenekar elnökével, Beke Farkas Nándorral, akit körbe is vezetett a potenciálisan rendelkezésükre bocsátható helyszíneken.

A polgármester több helyszínt is megmutatott Beke Farkas Nándornak, köztük a Klauzál Gábor Művelődési Központot és a Cziffra György Kulturális Központot. Utóbbinak kötődése is van a zenekarral, amelynek az intézmény névadója tiszteletbeli, örökös elnöke.

„Budafok-Tétény kulturális életének újabb mérföldköve lenne, ha a Budafoki Dohnányi Zenekar mellett, újabb nemzetközi hírű zenekar színesítené a kerület kulturális életét, érezné itthon magát, és érezhetnénk mi is a magunkénak” – írta erről szóló Facebook-posztjában Karsay Ferenc.

Olvasta már?