A tűzoltók 5-ös skáláján 4-es volt az Alsó Sas utcai tűz

by gaalt994

Az oltás során megsérült tűzoltók már aznap este hazatérhettek a kórházból, a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indított.

Mint arról portálunk is beszámolt, február 19-én kigyulladt egy több száz négyzetméteres raktárépülettel egybeépített lakóház az Alsó Sas utcában. Az esethez nagy erőkkel, 17 járművel és 50 emberrel vonultak ki a tűzoltók, az oltási folyamat irányításához pedig külön kivezényelték a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységeit.

A bevetés részleteiről Kisdi Márk Máté tűzoltószázados, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője beszélt a Promontor TV-ben. A szóvivő legfontosabb, és egyben legmegnyugtatóbb híre az volt, hogy az oltás során megsérülő két budafoki tűzoltó jól van – lapunk korábbi értesüléseivel egybehangzóan – „csak” megfigyelés céljából utalták be őket kórházi vizsgálatra, miután a raktárban egy hegesztéshez használt ipari palack teteje lerobbant, a lökéshullám pedig ellökte őket.

Kisdi Márk Máté arról is beszélt, hogy a tűz nem csak látvány tekintetében volt szokatlanul “durva”, a tűzoltóság ugyanis egy 5-ös skálán sorolja be az egy oltáshoz bevetett eszköz- és erőforrást, az Alsó Sas utcai tűz ezen a skálán 4-es fokozatú volt. A nem csak a XXII. kerületben, hanem városszerte is látható tűzeset megfékezéséhez hét támadó vízsugarat használtak, a bevetés több mint 4 óráig tartott.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzeset okainak feltárása végett tűzvizsgálati eljárást indított, azonban mivel ez még folyamatban van, a szóvivő erről szóló részleteket nem mondhatott el.

Olvasta már?