Karácsony megszünteti a Közbeszerzési Bizottságot

by gaalt994

Megszűnik a fővárosi Közbeszerzési Bizottság. Karácsony Gergely főpolgármester egyszemélyi döntése alapján a bizottság feladatai átkerülnek a Pénzügyi Ellenőrzési Bizottsághoz.  

A fővárosi közbeszerzéseket véleményező, felügyelő bizottság 2020. december 31-gyel megszűnik, s így – a bizottság megszűnésére figyelemmel – a Költségvetési Bizottság, a Közbeszerzési Bizottság, valamint a Városfejlesztési és Közlekedési Bizottság elnökének, alelnökének, képviselő és nem képviselő tagjainak megbízatása is megszűnik.

A fővárosi Közbeszerzési Bizottság korábbi elnöke Karsay Ferenc, a XXII. kerület polgármestere volt. A Budapestet kormányzó baloldali erők ebben a bizottságban is többségben voltak. Információink szerint a bizottságban ugyanakkor szakmai alapon és konszenzussal születtek a döntések. Karsay Ferenc szerint ezért is érthetetlen a bizottság főpolgármester általi feloszlatása.

Többek szerint a Karácsony Gergely által meghozott egyszemélyes döntések komoly aggályokat vetnek fel. Ide sorolják a Lánchíd és a 3-as metró felújítása vagy a busztender anomáliáit. Ezeket a döntéseket a veszélyhelyzet miatti rendkívüli jogrend utalta a főpolgármester hatáskörébe.

Karsay Ferenc szerint sajnos kevés lehetőség van a fővárosban a politikai pártok felett álló szakmai együttműködésre. Erre azonban mindenképpen jó példa volt a rövid életű Közbeszerzési Bizottság, a főpolgármester viszont most valamiért megszüntette.  A bizottság korábbi vezetője szerint érthetetlen, ez kinek az érdeke, kinek volt az útjában.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Olvasta már?