Lehulló karácsonyi díszek, melléöntött üdítő – így érezték a horvát földrengést Dél-Budán

by gaalt994

Budafok-Tétény legtöbb pontján érezték a földrengést.

A déli órákban 6,3-as magnitúdójú földrengés pusztított Horvátországban, melynek epicentruma 46 kilométerre volt a fővárostól, Zágrábtól. Déli szomszédainknál azóta már két halottról tudni, a katonaságot is mozgósították. A rezgések egy részét Magyarországon is érezték.

A földrengés utáni percekben szinte azonnal sláger lett a téma a különböző közösségi médiás csoportokban is, azonnal megindultak a kibeszélő posztok az eseménnyel kapcsolatban. Ami Budafok-Tétényt illeti, a kerület több különböző részéről jelentkeztek egymástól függetlenül emberek, akik érezték a rezgések hatásait.

A hegyen lakók eleinte értetlenül álltak a posztok előtt, azóta kiderült, a rezgéseket ott nem lehetett érezni. Többen képeket és élményeket osztottak meg a környékről, volt olyan, akinek a földrengés hatására az akváriumaiban csappant meg a vízszint, volt, aki csak a karácsonyfadíszek mozgásából észlelte a rendkívüli eseményt.

Egy budaörsi olvasónk kevésbé volt szerencsés, ő a Budafok-Tétényhez közeli lakóhelyén tartózkodott a földrengés alatt; több karácsonyfadísze is leesett és összetört, valamint az üdítő, amit éppen kitöltött volna a poharába, szintén a padlón végezte.

A hasonló minor veszteségek mellett áldozatról, vagy komoly kárról hazánk területén egyelőre nem tudunk.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?