Gyakori kérdések fotópályázatunkkal kapcsolatban

by gaalt994

Ősszel lapunk fotópályázatot hirdetett, amelynek keretében budafok-tétényi és a kerületen kívüli olvasóinktól egyaránt vártuk a képeket. A kiírásról részletesebben itt olvashat. A terv szerint decemberben került volna sor az ünnepélyes díjátadónkra, azonban a koronavírus-járvány közbeszólt, mi pedig kihasználva az alkalmat, közönségszavazást hirdettünk.

A pályázattal és a közönségdíjjal kapcsolatban azóta több kérdést is kaptunk a pályázóktól és az érdeklődőktől, ezért összeszedtük őket, és egyben meg is válaszoljuk.

Nevezhetek-e még?

Sajnos nem, a pályázatok leadásának határideje december 10-én lejárt.

Meddig tart a szavazás a közönségdíj tekintetében?

A közönségdíjra történő szavazást az ünnepélyes díjátadó előtti héten fogjuk lezárni. Ennek időpontját a jelenlegi állapotok mellett egyelőre nem tudtuk meghatározni, amint ez sikerül, tudatjuk pályázóinkkal a közönségszavazás határidejét.

Mi van, ha a közönségszavazáson nem a legjobb munka, hanem a „legnépszerűbb” pályázó nyer?

Mivel bárki szavazhat, természetesen nem áll módunkban ellenőrizni, hogy ki szavazott szakmai alapon, és ki az, aki csak rokonát, barátját szerette volna segíteni a versenyben. Egy ilyen pályázat esetében óhatatlanul lesznek olyan képek, amelyek több, vagy kevesebb voksot kapnak, mint amennyit szakmai alapon megérdemelnének. Éppen ezért választottuk külön a két „műfajt”, tehát a közönségdíj nyertese, és a szakmai zsűri által kiválasztott pályázat ugyanúgy wellnesshétvégét nyer majd.

Az utómunkán átesett képeket kizárják-e a versenyből?

Nem, ugyanis erre vonatkozó megkötés nem szerepelt a kiírásban.

Olvasta már?