„Háromfős” Télapó, randalírozó BKK-utas – az év legjei a XXII. kerületben

by gaalt994

2020-nak mindenki várja már a végét, az esztendőről ugyanis valószínűleg még 100 év múlva is csak a koronavírus-járvány jut majd az eszünkbe. Az évszázad eddigi legjobban várt szilvesztere előtt azonban még megálltunk néhány percre, és összeszedtük az év legjeit. Bár portálunk csak szeptemberben indult, jó néhány kategóriában így is tudtunk „díjat osztani”.

Feszült esztendő lévén kezdjük az év legkeményebb emberével. Hősünk még októberben érdemelte ki az „elismerést”: miután a Campona előtt megálló 138-as busz vezetője figyelmeztette utasát a kutyája szabályos utaztatására, emberünk annyira felháborodott, hogy nemes egyszerűséggel kirúgta a jármű ajtaját.

Szintén a Kék fény rovatunkból kerül ki az év legarcátlanabbja, aki édesanyja gombapincéjében folytatta botanikai tevékenységét. Ebből még akár egy érdeklődő szellemű iskolásra is gondolhatnánk, ám a férfi 42 éves volt, és levélpréselés vagy babcsíráztatás helyett marihuánatermesztéssel – no meg persze eladással – töltötte idejét.

Elnézést kérünk, az év hülyéi díjat egyáltalán nem állt szándékunkban odaítélni senkinek, ám amikor eszünkbe jutott az a két autós, akik akkorát vitatkoztak az M0-on, hogy konkrétan forgalmi dugót okoztak az autóúton, akkor úgy voltunk vele, hogy muszáj ezt is kiosztani.

Az év legnagyobb jótevői címet három ember között kell megosztanunk; Mikulás napján ugyanis egy 3 fős csapat, Ludányi Attila, Bleicher László és Kázmácz József formálta meg Budafok-Tétény jótevő Télapóját, aki a kerület nehéz sorsú gyermekeinek vitt ajándékot.

Az év önkéntesei titulus pedig azokat a civileket illeti, akik részt vettek a Duna-part megtisztításában, melyet a DK-s Kovács István és a fideszes Krieger Krisztina szerveztek. Ők egy délelőtt alatt varázsolták szebbé a Duna-part teljes kerületi szakaszát.

Olvasta már?