Karikó Katalin visszatér Szegedre!

by nora.farmosi

​A COVID19 modern vakcinákban használt módosított hírvivő RNS feltalálójaként kapta meg Dr. Karikó Katalin, az SZTE kutatóprofesszora a 2023-as fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat.

A világhírű tudóst 2023. október 12-én, csütörtökön 13 óra 15 perckor a Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri épülete előtt köszöntik az egyetem, a város és a vármegye képviselői.

A Dugonics téri épület dísztermében 14 órakor sajtónyilvános ünnepi ülés kezdődik Dr. Karikó Katalin tiszteletére, melyet a város lakossága a Dugonics téren elhelyezett kivetítőn, vagy a University of Szeged Facebook-oldalán tekinthet meg. 15 órától az épület földszinti 5-ös termében sajtónyilvános beszélgetés lesz a Nobel-díjas professzorral.

A Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas kutatóprofesszora 17 óra 15 perctől a JATE Klubban szemináriumot tart egyetemi hallgatóknak. A Karikó-módszer titkaiba beavató beszélgetésen szó esik a kutatás céljáról, a siker titkáról, a kísérleti eredmények feldolgozásáról, a tudományos kapcsolatháló bővítési lehetőségeiről. A beszélgetés a University of Szeged Facebook-oldalán élőben megtekinthető és sajtónyilvános. A szeminárium után a sajtónak kérdésfeltevésre és egyéni interjú készítésére nincs lehetősége.

A szegedi program zárásaként 19 órakor a JATE Klubtól ünnepi séta indul a Dóm térre, ahová a város lakosságát is várják a szervezők.

Olvasta már?