Kempelenes diák nyerte a Pénzügyminisztérium versenyét

by gaalt994

A vetélkedőn 50 000 tanuló indult két korosztályban.

Örömteli hírről számolt be az önkormányzat honlapja: egy budafok-tétényi gimnazista országos tanulmányi versenyt nyert. A Pénzügyminisztérium által szervezett és többek között a Pénziránytű Alapítvány támogatásával megvalósuló ZsetON – Hangolódj a pénzügyekre országos versenyen több mint 50 000 fiatal mérhette össze pénzügyi tudását.

Az online kérdéssort minden eddiginél nagyobb számú, összesen több mint 50 000 diák töltötte ki. A ZsetON így Magyarország legnépszerűbb pénzügyi versenyévé vált. Idén két korosztály versenyzői mérhették össze pénzügyi tudásukat. Az egyetemisták versenye egyetlen online fordulóból állt, míg a középiskolások három fordulóban mérkőztek meg. A 150 legjobban teljesítő diák jutott a középdöntőbe, ahol a pénzügyek terén legjáratosabb tanulók egy látványos döntő keretében mérhették össze tudásukat.

Itt végül Gombos Gergely, a Kempelen Farkas Gimnázium 11. osztályos tanulója bizonyult a legfelkészültebbnek. A verseny első három helyezettje mindkét korosztályban értékes elektronikai eszközöket, laptopot, tabletet és mobiltelefont nyert.

Olvasta már?