Összefog hétvégi ellenfelével a BMTE

by gaalt994

A tulajdonképpen már bajnok Fradi és a kiesés elől menekülő Budafok vasárnap csap össze az NB I-ben. A találkozó azonban nem csak a futballról szól majd.

2008-ban az ENSZ az autizmus világnapjává nyilvánította április 2-át, ezzel is felhívva a figyelmet a spektrumzavarral élők problémáira. Az Együtt az Autistákért Alapítvány #éniskékvagyok elnevezésű kampányával hangsúlyozza ennek a jeles napnak a fontosságát, de egész hónapra kiterjedő aktivitásokkal is készülnek, hogy a társadalom még inkább megértse, elfogadja és segítse az autizmussal élőket. Az alapítvány kezdeményezéséhez most az FTC és a Budafok labdarúgói is csatlakoznak.

Április 4-én 17 órakor zárt kapus mérkőzésen találkozik az FTC és a Budafok labdarúgócsapata, a meccs kezdete előtt pedig az FTC kezdeményezésére mindkét csapat focistái mellükre tűzik az Együtt az Autistákért Alapítvány által megálmodott Kék Szív kitűzőt, hogy ezzel is kifejezzék szolidaritásukat az autizmus spektrumzavarban érintettek felé. A Kék Szív kitűzőt bárki megvásárolhatja 990 forintért az https://egyuttazautistakert.hu/ oldalán, a kiemelt MOL-töltőállomásokon, valamint a WOLT ételszállító applikáció shopjában, illetve a kijelölt éttermek kínálatából.

A kitűzők árával teljesen egészében az „AUTTALENT – Együtt a tehetségekért” tehetséggondozó program elindítását támogathatjuk, melyet az alapítvány 2021-ben hív életre, és ahova április 2-től olyan autizmus spektrumzavarral élő, 6-30 éves korú gyermekek, fiatalok jelentkezését várják, akik valamilyen kiemelkedő képességgel, tehetséggel rendelkeznek a zene, a képzőművészet, egyéb művészeti ágak (mozgókép, fotó stb.), a sport, a tudomány, a kutatás/fejlesztés/innováció vagy a számítástechnika területén.

„Mindig is fontos volt számunkra, hogy kiálljunk a társadalmi ügyek mellett. Klub szinten küldetésünk mások segítése és hogy támogassuk azokat, akiknek még nagyobb odafigyelésre van szükségük, ezért vettünk részt 2020 decemberében az Együtt az Autistákért Alapítvány Jónak lenni jó kampányában is. A vasárnapi mérkőzésen azért viselik majd focistáink a Kék Szív kitűzőt, hogy felhívják a társadalom figyelmét az autizmussal élők elfogadására és segítésére. Hisszük, hogy ezzel az apró gesztussal is hatást érhetünk el és büszkén tűzik magukra a fiúk a kék szívet” – mondta a Budafoki MTE kommunikációs vezetője, Horváth Gergely.

„A Ferencvárosi Torna Club évek óta arra törekszik, hogy a közösséghez tartozás és a meccsre járás élményét megkedveltessük olyan társadalmi rétegekkel is, akiknek ez a lehetőség nem adott vagy nehezen hozzáférhető. Szeretnénk ezekkel az élményekkel is a nehézséggel élő emberek és hozzátartozóik életébe egy kis színt, örömöt vinni, egyben felhívni a közvélemény figyelmét az ő ügyeikre. A kezdeményezés azon alapul, hogy az alapítvány gondozottjait vendégül látjuk az FTC otthonában. Egy alkalommal erre a Groupama Arénában sor is került, de sajnos idén mindezt a járvány miatt nem tudjuk megvalósítani. Mindazonáltal a célunk az, hogy a jövőben is megadjuk, lehetőleg minél többször a számukra azt a különleges, egyedülálló ferencvárosi meccsélményt, amit legalább egyszer az életében mindenkinek át kell élnie. Köszönjük a Budafoki MTE-nek, hogy első felvetésre csatlakoztak a kezdeményezéshez, és mindenben támogatták annak megvalósulását” – tette hozzá Máté Bálint, az FTC nemzetközi projektmenedzsere.

Olvasta már?