Újabb fásítás Budafok-Tétényben

by gaalt994

A lakókat is bevonná az önkormányzat.

Budafok-Tétény az egyik legzöldebb fővárosi kerület lévén nem szenved hiányt fákban, ugyanakkor e téren is vannak még kiaknázatlan lehetőségek. Legalábbis erről árulkodik a XXII. kerület önkormányzatának legújabb felhívása, amelynek keretében a lakók is tehetnek javaslatokat a fásítás helyszíneire.

„Budafok-Tétény Önkormányzata – annak érdekében, hogy a lehető legtöbb fát tudja elültetni közterületein – elkészítteti az úgynevezett fahelykataszterét. Fát ültetni ugyanis nem mindenhová lehet, még ha első ránézésre úgy is tűnhet. A felszín alatt lehetnek közművek vagy egyéb olyan talajszerkezeti adottságok, amelyek kizárják a fa ültetésének lehetőségét. A fahelykataszter azokat a helyeket listázza majd a városrészünkben, ahová bátran lehet ültetni, a facsemete fejlődése szempontjából optimálisak” – írja honlapján az önkormányzat.

A kataszter mellett a lakosok ötleteit is várják arra vonatkozóan, hogy a kerület mely részein szeretnének több fát látni. Amennyiben valaki olyan területet jelöl meg, amelynek nem az önkormányzat a kezelője, vagy üzemeltetője, abban az esetben továbbítják a javaslatot az illetékes szervezetnek.

A javaslatokat a fejlesztesek@bp22.hu címre várják az utca vagy közterület, a házszámok (tól-ig), illetve a páros vagy páratlan oldal megjelölésével. A fatelepítésekre az évente két alkalommal megszervezett faültetési program keretén belül kerül majd sor.

Olvasta már?