Két nő küzd meg a lemondott Tóth Endre képviselői mandátumáért Budafok-Tétényben

by szorenyi6104

Július 31-én szavazhat arról, hogy ki töltse be az országgyűlési képviselőnek megválasztott Tóth Endre budafok-tétényi helyét a képviselő-testületben. A kormánypártok és az ellenzék is egy nőt indít. A tét Budafok-Tétény 6. egyéni választókerületének képviselete.

17 évig képviseltem a körzetet, ismerem minden szegletét – ezt írta közösségi oldalán Krieger Krisztina. A kormánypártok politikusa jelenleg is a helyi testület tagja, hiszen 2019 után listán bejutott. Előtte azonban egyéni képviselőként dolgozott a budafok-tétényiekért. Most ismét megméretteti magát. A Huszonkettő megkereste, hogy ezúttal mi a programja. Július 31-én ugyanis rá is lehet szavazni az időközi helyi választáson.

Azt írta nekünk, hogy 35 éve él Budafok-Tétényben. Öt gyermek büszke édesanyja és három unoka nagymamája. A kerület társadalmi-közösségi életébe 1993-ban kapcsolódott be. Úgy fogalmazott, hogy mind a magán, mind a politikai életben szívügye a környezetvédelem. Az elmúlt években több alkalommal társszervezője volt a szemétszedési akcióknak (Duna-part, Tétényi-fennsík), melyeken közel 200 köbméter illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze.

Úgy látja, hogy a 6-os körzetben az egyik legsúlyosabb probléma a megnövekedett autóforgalom és az azzal járó “felelőtlen, száguldozó autósok”. Sebességkorlátozást és/vagy forgalomlassító eszközök kihelyezését ígéri.

A kihívója Kapitány Alexandra, aki “az ellenzék közös jelöltjeként” mutatkozott be. Azt írja magáról, hogy “szűkebb lakókörnyezetemben közösségszervezőként tevékenykedem”. Állatbarátnak mondja magát, szabadidejében kutyákkal foglalkozik, “az állatok pedig nagyon sok mindenre tanítanak nap mint nap”. Egyébként városépítészettel és adatelemzésen alapuló városfejlesztéssel foglalkozik.

Az egyik fontos céljának tartja “egy problématérkép összeállítása a lakossággal együttműködve, hogy az itt élők is elmondhassák, mit éreznek fontos, megoldandó problémának”. Fontos számára még, hogy “a véleménykülönbségeket elfogadjuk, és mindig keressük a közös megoldásokat”.

Fotónk illusztráció.

Olvasta már?