Kaptak hideget-meleget, Oroszlányban harcoltak a budafoki kosárlabdázók

by szorenyi6104

Bejutni az NB II négyes döntőjébe, ez volt céljuk a budafoki kosárlabdázóknak a bajnokság egyenes kieséses szakaszában. Nagy volt az ellenszél Oroszlányban, de sikerrel jártak.

Fölényesen nyert a Budafoki KK az NB II rájátszás első mérkőzésén. 95-59-re diadalmaskodtak idegenben az OSE Lions/B ellen, és ezzel lényegében bejutottak a bajnokság négyes döntőjébe.

A meccset egy relatív kis teremben rendezték, de így legalább soknak tűnt a pár tucat néző, akik ki tudja, hogy miben reménykedtek. Talán a bírókban, akik az első 5 percben versenyben akarták tartani a hazai fiatalokat. Lépéshibákat, indokolatlan faultokat fújtak csapatunk amerikai erőcsatára ellen. Amikor pedig megverte ellenfelét és zsákolt, akkor is felharsant a rigófütty, mondván a szabálytalanság ellene korábban történt, ezért pedig csak oldalbedobás jár.

Nem elveszve a szakmai részletekben, a társak összekapták magukat, 24-25-nél volt utoljára szoros a meccs, majd Kevin is bekeményített, így 20 pontos előnyt mutatott a tábla a szünetben.

A végén csak azért nem lett meg a 100 pont, mert mindenki hármast akart dobni, de a 36 pontos előny birtokában csak formalitásnak tűnik a visszavágó. Utána pedig jöhet a bajnokság négyes döntője, ahol körmérkőzésen dől el, hogy ki jut fel az NB I/B-be. A Budafokot tavaly egyetlen meccs választotta el ettől, idén viszont semmit sem akarnak a véletlenre bízni a fiúk.

Olvasta már?