Két vereség, egy győzelem az edzőtáborban eddig a BMTE-nek

by gaalt994

Egy orosz első-, és két szlovén másodosztályú együttes volt az ellenfél.

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, a harkányi összetartás után újabb edzőtáborba utazott a Budafoki MTE labdarúgócsapata. Boér Gábor együttese a héten Szlovéniában készül, ahol összesen négy felkészülési találkozót játszik (ezek közül egyet Ausztriában).

A négyből három megmérettetésen már túl is vannak a fiúk. Az első a szlovén másodosztályú NK Triglav Kranj elleni, 4-1-es vereség volt, a négy bekapott gombócra egyedül Khiesz Kornél találata jelentette a sovány választ.

A következő találkozón azonban megrázta magát a magyar együttes, ismét a nyugati szomszédaink második vonalában vitézkedő csapat. Az NK Krka ellen 2-0-s sikert aratott a Budafok, a siker mellett pedig a támadórészleg hatékonyságának is lehetett örülni. A két gólt ugyanis a két csatár, a szentlőrinci kölcsönből visszatérő Mervó Bence és a csapatkapitány, Kovács Dávid szerezték.

A harmadik ellenfél messze a legnagyobb név a listán, a korábban – pályája csúcsán – Dzsudzsák Balázst is soraiban tudó Dinamo Moszkva. Ezen a mérkőzésen a győzelem nem lehetett elvárás, inkább szintmérőnek és erőfelmérőnek volt alkalmas a meccs. A 3-0-s végeredményt valószínűleg jó pár NB I-es csapat szurkolói is megbocsátanák kedvenceiknek.

A BMTE a szlovéniai összetartáson még egy felkészülési mérkőzésen vesz részt, ahol ismét egy szlovén klub, az ND Gorica lesz a rivális.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?