Baranya megye után Szlovéniába vezet a budafoki focisták útja

by gaalt994

Újabb, tartalmas edzőtábor következik a BMTE számára, Dzsudzsák Balázs korábbi csapatával is játszanak.

Szokásának megfelelően időt szakított egy harkányi edzőtáborra a Budafoki MTE labdarúgócsapata, ám ezzel nincs vége a felkészülésnek, a télhez hasonlóan ismét belefér egy külföldi kaland is a srácoknak.

Az új vezetőedzővel, Boér Gáborral készülő keret ezúttal Horvátország helyett egy másik festői szláv országba tart: a szlovéniai Krajnska Gora az úti cél. A játékosok – no meg a szakmai stáb – azonban nem pihenni és bámészkodni mennek nyugati szomszédainkhoz; a tábor alatt négy felkészülési meccset is vívnak.

Az ellenfelek kivétel nélkül külföldi csapatok lesznek, ráadásul különösen nagy név is akad közöttük. A szlovén NK Triglav Kranj, az NK Krka Novo Mesto és az ND Gorica csapatainak neve hallatán valószínűleg kevesen csettintenek elismerően, a Dinamo Moszkvára viszont bizonyára sokan felkapják a fejüket.

Az orosz klub finoman szólva sem ismeretlen a magyarok számára; egyrészt az egyik legpatinásabb csapat hazájában, ráadásul korábban a 108 fellépésével magyar válogatottsági társrekorder Dzsudzsák Balázs – korántsem szűkmarkú – kenyéradója volt. Értük mondjuk komolyabb áldozatot is vállal a BMTE, az ellenük játszott mérkőzésre Ausztriába kell átruccannia az NB II-re készülő együttesnek.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?