Kilátogatna hétvégén a temetőbe? Fogadja meg a rendőrség ajánlásait!

by gaalt994

Mindenszentek alkalmából nemcsak a megemlékezni vágyók, de a tolvajok is a temetők köré gyűlnek. Érdemes elolvasni, mit tanácsol a rendőrség.

Mindenszentek ünnepe alkalmából sokan felkeresik a temetőket, hogy elhunyt családtagjaikra emlékezzenek. Ahogy azonban az ünnep vonzza a látogatókat, úgy vonzzák a látogatók is a tolvajokat, zsebeseket, akik ott érzik jól magukat, ahol sok ember, ezáltal sok potenciális áldozat van egyszerre.

A rendőrség ezért néhány pontban összeszedte legfontosabb tanácsait, hogy a temetőbe látogatókat ne érhesse kellemetlenség:

 1. Figyeljenek biztonságukra, táskájukat, értékeiket ne hagyják őrizetlenül! Sajnos, a temetőkben is előfordulnak tolvajok!
   
 2. személyes tárgyaikat, ékszereiket kérjük, hogy a felső ruházatuk alatt, idegen szemektől rejtve viseljék!
   
 3. Lehetőleg, a sötétedés beállta előtt keressék fel a sírkerteket! Erőszakos bűncselekmények ritkán fordulnak elő a fővárosban, de ezzel a lépéssel is sokat tehetnek biztonságukért! A rokonok, ismerősök, barátok együtt menjenek, a fiatalok kísérjék el az idősebb hozzátartozóikat!
   
 4. A temetői látogatásnál se hagyjon gépkocsijában értékeket, kerékpárját zárja le!
   
 5. Virágot a hivatalos árusoktól vásároljanak! Vannak, akik ellopják a temetőkbe kitett csokrokat, és azokat megpróbálják újra eladni! Ha ilyet vagy hasonlót tapasztal, értesítse a biztonsági szolgálatot!

Olvasta már?