Folyamatos az illegális hulladék elleni küzdelem Budafok-Tétényben

by gaalt994

Nem újkeletű jelenség, hogy Budafok-Tétény számos zöldterülete nemcsak a kirándulóknak és a természetjáróknak, de az illegális hulladéklerakóknak és a nagyobb méretű háztartási szemetüktől megszabadulni vágyóknak is vonzó cél.

A kerület vezetése tartósan küzd a probléma ellen, korábban együttműködést kezdeményeztek a „Tisztítsuk meg az országot!” programmal, Karsay Ferenc polgármester pedig zéró toleranciát is hirdetett az illegális szemétlerakással szemben.

Budafok-Tétény 15 millió forint támogatást is elnyert a projekt keretein belül, ennek nagy részét pedig a már fennálló problémák megoldására fordította: 11 kerületi ingatlan megtisztítását finanszírozták belőle. Ezeket korábbi anyagunkban listáztuk is.

A beruházás egyébként nem kizárólag kormánytámogatásból valósult meg, a pályázatnak ugyanis feltétele volt, hogy a kerület biztosítsa a szükséges önrészt, amelyet a képviselő-testület februárban meg is szavazott.

Az illegális szemétlerakás elleni harc azonban nem ér véget, ezt jól mutatja az a példa is, miszerint az egyik megtisztított ingatlan területére szinte azonnal újabb adag hulladékot helyezett ki egy „leleményes” ismeretlen. Többek közt ennek is köszönhetően az önkormányzat már kamerarendszer kihelyezéséről is döntött.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?