Kivár a kerület a borfesztivál megrendezésével

by gaalt994

A polgármesternek továbbra is célja, hogy Budafok-Tétényt Budapest bornegyedeként tartsák számon, ugyanakkor jelenleg a koronavírus-járvány elleni védekezést tartja a legfontosabbnak.

Karsay Ferenc október 27-én, kedden tartotta meg rendszeres online fogadóóráját Facebook-oldalán. Az 1 órás élő adás során szokás szerint a Budafok-Tétényt érintő aktualitásokról volt szó, emellett pedig számos lakossági kérdésre is választ kaptunk a polgármestertől.

Egy kérdező a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál iránt érdeklődött, mivel a rendezvényt szeptemberben 3 nappal annak kezdete előtt a koronavírus-járvány második hulláma miatt elhalasztották. Az új időpontot egyelőre nem tűzték ki.

Karsay sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy el kellett halasztani a fesztivált, ami egyébként az ő szívéhez is közel áll, ugyanakkor úgy véli, jelenleg veszélyes lenne az esemény megrendezése. „A járványhelyzet azt igényli, hogy türelmesek legyünk. Ahogy az egyéb tömegrendezvények jelenleg nem kívánatosak, úgy gondolom, hogy egy ilyen típusú rendezvény is nagy veszélyt jelentene.”

A kérdező azt is felvetette, hogy a járványveszély fennállása alatt kisebb rendezvényeken biztosítsanak megjelenést a kerület borászainak. A polgármester üdvözölte az ötletet, ugyanakkor hozzátette, hogy jelenleg a járványveszély elleni védekezés élvez prioritást.

A borkultúra iránt rajongók addig a minden hónap első szombatján megrendezésre kerülő Pincejáraton „vigasztalódhatnak”, amelyet szigorú járványvédelmi szabályozások mellett novemberben is megrendeznek.

Olvasta már?