Különleges festő alkotásait láthatjuk a Klauzál Házban

by gaalt994

A Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ épületében található Vén Emil Galéria rendszeresen biztosít helyet látványosabbnál látványosabb képzőművészeti kiállításoknak. Jelenleg Pállay József alkotásaiban veszhetnek el a kultúrára szomjas érdeklődők.

Pállay József neve sokaknak lehet ismerős Budafok-Tétényben, művésztanárként 1986 óta a Budai Nagy Antal Gimnáziumban tanít vizuális kultúrát. Vélhetően nem is rosszul, hiszen a diákok körében is közkedvelt művésztanár munkásságát 1993-ban „Az év pedagógusa” díjjal ismerte el a kerület önkormányzata.

A festőművész a csoportos kiállítások mellett számos egyéni tárlaton is bemutatkozott már, többek között a Kempinski Galériában, a Gellért Hotel Tea Szalonjában, lakóhelyén a Szt. Kristóf Jazz Galériában, a Rózsavölgyi Közösségi Házban, de a Vén Emil Galériában sem először állítják ki műveit. Ha már pedagógusi díja szóba került, emlékezzünk meg arról is, hogy 2015-ben „A hónap művésze” elismerést is besöpörte Budafok-Tétényben.

A mostani tárlat felállításába ráadásul a budafokteteny.hu-nak külön betekintést is adott. „Most is számítógépen terveztem meg, hogy méretben, színben hogyan álljon össze az anyag, melyik kép melyik mellé kerüljön. Szerencsére jól ismerem a kiállítóteret, így nem okozott nehézséget megtalálnom a festmények legmegfelelőbb helyét. A kiállított képeken szándékaim szerint a szakralitás és a világi szemlélet kapcsolódása, együttélése, szétválása érzékelhető, hiszen egy materiális világban élünk, és időnként igyekszünk felemelni a fejünket, hogy kapcsolatot találhassunk a Mindenhatóval, akitől hitem szerint a földi életet kaptuk” – mondta a művész.

Olvasta már?