Idén Rózsavölgyben épül a főváros egyetlen befogadó játszótere

by gaalt994

A létesítmény lényege, hogy a speciális igényű gyerekek együtt játszhassanak ép társaikkal. A konstrukciót a Szerencsejáték Zrt. is komoly összeggel támogatja.

Néhány napja írtunk arról a különleges játszótérről, amely Rózsavölgyben épül. A konstrukció célja s egyben lényege, hogy az elhelyezett játékok segítségével a speciális igényű gyerekek együtt játszhassanak ép társaikkal. Több játék megépítését már el is végezték, az utolsó simítások azonban még hátra vannak, az önkormányzat viszont jelezte, hogy szeptember végére befejeződhetnek a munkálatok.

„A Fidesz számára mindig is kiemelkedően fontos volt, hogy a fogyatékkal élők érdekeit képviseljük. Megtesszük ezt az Európai és a nemzeti parlamentben, de helyi szinten indul el igazán az élet, a befogadás. Ez nemcsak a befogadottaknak fontos, hanem a befogadóknak is. A befogadó játszótéren tanulják meg a gyerekek és szüleik is, hogyan lehet együtt élni, és ha megtanulják, akkor felnőtt korukban ezt gyakorolni is fogják tudni” – idézi a bemutatón Németh Zsolt országgyűlési képviselő által elmondottakat a budafokteteny.hu.

„Szerencsére egyre nagyobb figyelem irányul arra, hogy fogyatékkal élőkkel együtt, integráltan nevelhessük fel a gyermekeinket, unokáinkat. Úgy érzem magam, mintha egy karácsonyi ajándékot kaptunk volna a Szerencsejáték Zrt.-től, vagy mintha megütöttük volna a főnyereményt, hiszen nagyon komoly költségen egy csodálatos játszóteret kaphatunk. A Játéknap Kft. nagyon sok gyerek álmát valósítja meg, hiszen fantasztikus eszközökkel gazdagodunk: utalnak az elemek Rózsavölgyre, nagyon esztétikus, szép lesz. Úgy vélem, ez országos szinten is egy attrakció” – mondta a rendezvényen a kerület polgármestere, Karsay Ferenc.

A beruházást a Szerencsejáték Zrt. is komoly összeggel támogatja, ők a sorsjegyek bevételének egy részét szentelik a Játék összeköt programnak. Kommunikációs igazgatójuk, Bánhegyi Zsófia megemlítette, hogy eddig már 18 befogadó játszótér épült Magyarországon, ezek nagyjából fele Budapesten, míg a másik fele vidéken. Az idei egyetlen fővárosi befogadó játszótér épül most Budafok-Tétényben.

(Kiemelt kép: Facebook/Németh Zsolt)

Olvasta már?