Hamarosan elkészül az új, egyedi játszótér Rózsavölgyben

by gaalt994

Néhány hét múlva már birtokba is vehetik a gyerekek.

Befogadó játszótér épül Rózsavölgyben. A konstrukció lényege, hogy a játszóteret úgy alakítják ki, és olyan játékokkal szerelik fel, amelyeknek köszönhetően a speciális igényű gyermekek biztonságban játszhatnak együtt ép társaikkal.

Több játék megépítését már el is végezték, az utolsó simítások azonban még hátra vannak, az önkormányzat viszont azt mondta, hogy néhány hét múlva már birtokba vehetik a gyerekek a létesítményt.

A legutóbbi terepbejáráson Karsay Ferenc polgármester mellett a kerületben élő parlamenti képviselő, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, Németh Zsolt is megtekintette. Ő örömét fejezte ki a játszótér megépülésével kapcsolatban, szerinte „ez azért is fontos, mert a speciális igényű gyerekeknek már a játszótéren el lehet kezdeni felépíteni egy befogadó jövőt, részesei lehetnek egy befogadó társadalomnak. A közös játékból pedig nem csupán a fogyatékossággal élő gyerekek profitálhatnak, hanem az ép gyerekek és azok szülei, akik ezen keresztül megismerhetnek egy színesebb világot.”

(Kiemelt kép: Facebook/Németh Zsolt)

Olvasta már?