Lakossági fórum lesz Rózsavölgyben a BuBa kerékpárút miatt

by gaalt994

Karsay Ferenc szerint nem megfelelő a Főváros által tervezett nyomvonal, ami gondot okozhatna a helyi közlekedésben is. A polgármester úgy döntött, lakossági fórumot szervez a rózsavölgyieknek.

“10 méterrel szeretnénk odébb rakni a Hosszúréti-patak hídját, mert akkor nem kellene a Főváros terve szerint kivágni a platánfasort, és nem menne keresztül a játszótéren sem” – tette közzé a Facebookon Karsay Ferenc. Budafok-Tétény polgármestere legutóbbi online fogadóóráján egy lakossági kérdésre válaszolva beszélt a kerületi kerékpárutak helyzetéről.

“Ez egy kormányzati beruházás, amelynek forrásait átadták a Fővárosnak, akik úgy jelölték ki a Balaton felé vezető nyomvonalat, hogy az a Rózsavölgyön megy keresztül. Még nehezebbé teszi a helyzetet, hogy keresztezi a Hosszúréti-patakot egy új hídon, valamilyen – általam nem ismert okból – keresztezi a Leányka utcai dombos játszóteret, illetve olyan facsoportokat kéne miatta kivágni, amelyek értékes és idős platánfák” – sorolta aggályait a polgármester a BuBa kerékpárút kapcsán.

“Viszonylag egyszerű eszközökkel, 10 méterrel kellene odébb rakni a kis hidat, amelyen a patakon átkelnek, és akkor nem érintené a fákat, illetve szinte alig érintené a játszóteret” – emlékezett vissza Karsay a Főváros felé tett javaslatára. A polgármester szerint ugyanis további problémák is akadnak.

“A kerékpárút a Honfoglalás úton menne, azaz egy viszonylag keskeny útra vezetnék el, amelyen amúgy is nagy a forgalom. Az ott lakók ez ellen már most nagyon tiltakoznak. De persze nem csak az ő nézőpontjuk számít, sokan laknak Rózsavölgyben” – mondta a polgármester, majd bejelentette, hogy a kérdés megvitatására lakossági fórumot szervez a környékbelieknek.

“Elküldhetik majd az emberek előre a véleményüket írásban. Közzé fogjuk tenni, hogy mi a tervezett útvonal, kifejthetik a véleményüket, tehetnek alternatív javaslatot. Számomra elsősorban az ott élők véleménye irányadó” – mondta Karsay Ferenc a közelgő eseményről.

A polgármester elmondta azt is, hogy – érezve a problémákat – az önkormányzat nem adta ki a megvalósuláshoz szükséges tulajdonosi hozzájárulásokat az engedélyezési eljáráson belül. “Tartok tőle, hogy az lesz ebből, hogy Budafok-Tétény önkormányzata üldözi a kerékpárosokat, de szeretném jelezni, hogy nem erről van szó” – fűzte hozzá Karsay Ferenc.

Olvasta már?