Látogatható a kerület korábbi főépítészének kiállítása

by gaalt994

Polinszky Tibor egyedi látásmóddal készített fotóit nyár végéig láthatjuk a Magdolna Udvarban.

Polinszky Tibor 1995 és 2000 között volt Budafok-Tétény főépítésze. Ő készítette korábban a XXII. kerületet bemutató naptárat, 2021 decemberében pedig a hónap művésze lett. Polinszky Tibor életének gyermekkora óta része a fotózás, Budafokon is rengeteg felvételt készített.

Polinszky fotóiból most a Magdolna Udvar időszakos kiállítóterében tekinthetnek meg egy válogatást az érdeklődők, egészen nyár végéig, augusztus 27-ig. Fényképezőgépével az épületeket építészként, egyedi látásmóddal fényképezte, a fotók ezért is különlegesek a Budafokot jól ismerők, de akár a kerülettel kapcsolatban kevesebb ismerettel rendelkezők számára is.

A Duna-parton keresztül jártam a munkahelyemre, és mindig elcsodálkoztam, hogy milyen szép ez a város, le kellene fotózni. Amikor abbahagytam a főépítészi munkámat, utána kifejezetten a fényképezés került előtérbe. Ma már főleg ezzel töltöm az időmet, hogy Budapestet fotózom” – adott ízelítőt lapunknak művészeti tevékenységéből Polinszky Tibor egy korábbi interjúban.

Olvasta már?