Letette esküjét Kállai Tamás

by gaalt994

Az új képviselő a júliusi időközi választás nyomán került a testületbe.

Tartalmas képviselő-testületi ülésen van túl Budafok-Tétény önkormányzata, ahol 21 napirendi pontban hoztak döntést, többek között megszavazták a Karsay Ferenc polgármester által javasolt egymilliárdos tartalékalapot, amely az energia-vészhelyzetben az ellátás biztonságát hivatott biztosítani. Az ülés elején letette hivatali esküjét a testület új tagja is.

Az önkormányzat képviselő-testületének össszetétele azután változott meg, hogy az áprilisi országgyűlési választásokon a momentumos Tóth Endre nyert a dél-budai körzetben. Az ellenzéki összefogás színeiben induló politikus emiatt lemondott budafok-tétényi mandátumáról, a 6-os körzetben így időközi választást kellett kiírni.

A július végi voksolást a fideszes Krieger Krisztina nyerte szoros csatában a Momentum jelöltje, Kapitány Alexandra ellen. Mivel azonban Krieger a 2019-es önkormányzati választáson listáról már mandátumot szerzett, a megüresedő helyet a Fidesz-KDNP tölthette fel. A 6-os körzet képviselője így Krieger Krisztina, a testület új tagja pedig Kállai Tamás lett.

“Ezúton ígérem, hogy ahogy előző ciklusomban 2014-2019 között is, most is a lakók érdekeit és a kerület fejlődését tartom majd mindenekelőtt” – írta akkor posztjában Kállai, aki egyúttal köszönetet is mondott pártjának a jelölésért.

Olvasta már?