Lomtalanítás: egyedülálló lehetőséget kap a kerület az FKF-től

by gaalt994

Tavasszal járványügyi okokból elmaradt a lomtalanítás Budafok-Tétényben, ezért a kerületi önkormányzat és az FKF Zrt. hosszasan tárgyalt a probléma megoldásáról. Mivel a teljeskörű akció lefolytatására az őszi időjárás beálltáig nincs idő, az FKF megnövelt leadási keretszámmal kárpótolja a XXII. kerületet.

Korábban megírtuk, hogy a végéhez közelít az egyeztetés Budafok-Tétény Önkormányzata és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. között a kerületben tavasszal elmaradt lomtalanítás ügyében. A napokban dr. Kiss Tibor hulladékgazdálkodási főigazgató és Karsay Ferenc polgármester újra egyeztetett, és a felek – ha járványügyi okokból csak képletesen is, de – ezúttal véglegesen egymás tenyerébe csaptak.

A megállapodás értelmében korábbi írásunk megerősítést nyert; Budafok-Tétény ígéretet kap arra, hogy a 2021-es tavaszi fővárosi lomtalanítási hullám a XXII. kerületben indul majd. A lakosságnak emellett az idei évben megnövelt mennyiségben lesz lehetősége lomokat leadni az FKF hulladékudvarán. Júliusban a pandémia alatt elmaradt akciókra tekintettel a közterület-fenntartók bejelentették, hogy háztartásonként 400 kg-os limitig fogadnak be lomokat a kijelölt hulladékudvaraikon minden olyan kerület lakóitól, ahol elmaradt a teljeskörű lomtalanítás.

Ez a lehetőség a XII., XV., XVI., XXI., XXII. kerületeket érinti, ugyanakkor ezek közül Budafok-Tétény az egyetlen, ahol a 400 kg-os keretet megemelték. Kerületünkben így minden háztartás összesen 1200 kg lomot adhat le a Nagytétényi út 355. szám alatt található FKF-hulladékudvaron.  A leadás pontos feltételeit korábbi cikkünkben leírtuk.

Olvasta már?