Még nem késtek el! Ma este tartja a januárban elhalasztott koncertjét a 100 Tagú Cigányzenekar

by dombteto

A sokak által várt esemény a Papp László Arénában lesz 19:30-kor. A szervezők a zenekarral és a helyszínnek helyet adó Arénával egyetértésben, az emelkedő energiaárak miatt döntöttek a halasztás mellett. Az időjárás is kedvez, és bizonyos, hogy a hangulat forró lesz.

A világhírű szimfonikus zenekart a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével is kitüntetett Lendvai Csócsi József fő prímás fogja majd össze a Papp László Budapest Sportarénában. Az ünnep apropója pedig, hogy ez lesz a 35 éves Jubileumi koncertsorozatuk lezáró koncertje.

Az est a 100 Tagú Cigányzenekar Ünnepi Koncertje címet kapta

A hivatalosan is hungarikumnak számító egyedülálló zenei formáció több mint ezer koncertet adott Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália, Európa számos városaiban. Koncertjükön komolyzenei – többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss – művek mellett természetesen felcsendülnek majd ismert népzenei művek, magyar nóták és tradicionális magyar cigánymuzsika is, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar, előadásmódjában csak a „100 Tagúra” jellemző hangzásvilággal gazdagítva.

„Mindig gondosan figyelek a repertoár összeállításakor, hogy magyar és cigány zeneszerzők darabjai legyenek a műsoron, illetve magyaros és cigányos dallamok felhasználásával íródott külföldi zeneszerzők művei is, mint például Monti csárdása, Brahms magyar táncai vagy Sarasate cigányosan című műve” – mondta Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke.

A 100 Tagú Cigányzenekar a világ legnagyobb cigányzenekara. A Magyar Örökség díjat 2000-ben nyerték el, ugyanebben az évben bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 27 CD-, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett. A nagyszabású fellépés vendégfellépői Kökény Attila és zenekara lesznek.

„Kökény Attilát fiatal kora óta ismerem, édesapjával barátságban voltunk, sőt, az apósa is jó barátom volt. Attila a mai énekesek egyike, aki nagyon sokrétű, különböző műfajokban tud kiválóan előadni, legyen az magyar- vagy cigánynóta, jazz, táncdal, világslágerek…. Igazi örömzene lesz a színpadon” -mondta Beke Farkas Nándor.

Mint korábban megírtuk, a 100 Tagú Cigányzenekar új helyre, Budafok-Tétényre tette át székhelyét. A Klauzál Ház fogadta be a neves együttest.  https://huszonketto.hu/a-klauzal-hazba-koltozik-a-100-tagu-ciganyzenekar-hangszerparkja/

Forrás: 100 Tagú Cigányzenekar Facebook-oldala, Kökény Attila hivatalos Facebook-oldala

Olvasta már?