Megint kikapott a Kövesdtől a Budafok

by gaalt994

A BMTE így továbbra is kieső helyen áll, szerzett pontok tekintetében holtversenyben az őt megelőző Zalaegerszeggel.

Közeleg az NB I-es szezon vége, így most már minden meccs sorsdöntő fontosságú a budafoki focisták számára. A mai ráadásul még nehéznek is ígérkezett, hiszen a Pintér Attilával remeklő Mezőkövesd otthonába utaztak a fiúk.

A matyóföldiek vezetőedzője ráadásul már a kezdő sípszó előtt megörvendeztette a statsztikai rekordok szerelmeseit; elkövette azt a bravúrt, hogy edzőként (!) immár öt különböző meccsen szövegelt ki magának sárgát, ezért egymeccses eltiltásban részesült, és a lelátóról nézte a meccset. A hab a tortán, hogy idény közben nevezték ki.

A már játékosként sem a svájcias nyugalmáról elhíresült tréner persze ma is rendszeresen kommentálta a bírói döntéseket, de az a bravúr még neki sem jött össze, hogy nézőként lapot kapjon.

Az első félidő után noha hátra nem dőlhetett, elégedetlenkedésre sem volt oka, csapata ugyanis irányította a meccset. Többször is felértek a budafoki kapu elé, ahol alkalmasint védelmi hibák is segítették őket, például Cseri Tamás 14. percben lőtt góljánál. A válogatott karmester tisztán lőhetett tizenegynéhány méterről, nem hibázott, 1-0.

A Budafok ezután sem tudott ellenfele fölé kerekedni, azonban a semmiből, egy szemfüles egyéni húzásból büntetőt harcoltak ki. A 37. percben a komótosan felszabadítani igyekvő Nagy Dániel elől remekül csente le a labdát Kovács, a kövesdi persze jó nagyot bele is rúgott csapatkapitányunkba, Berke Balázs játékvezető jogosan ítélt tizenegyest. A lövésnél Szappanos nagyon érezte az irányt, azonban a jól meglőtt labda utat talált a kapu jobb oldalába, 1-1.

Ha már Pintér Attila elégedettségéről beszéltünk, a második félidő első harmada ismét az ő kedvére tett. A Mezőkövesd támadásban maradt, s egy újabb szép akció végén Besirovic nagyon simán tört be a büntetőterületre Romic mellett, beadását pedig Vojtus simán a kapuba lőtte, 2-1.

A gólszerzőnek megjött az önbizalma, néhány perccel később húsz méterről kísérletezett, ám annak a labdának a hollétéről maxiumum a járási közútkezelőket érdemes megkérdezni, ugyanis szó szerint kiszállt a stadionból.

A Budafok próbált felpörögni, Csizmadia tőle megszokott módon leginkább cserékkel tett ezért – jött Szabó és Zsóri előre, kisebb helyzetekig el is jutott a fővárosi csapat, de komoly fölényt nem tudott kiharcolni. Vereségével a Budafok továbbra is kieső helyen áll a vele azonos számú pontot gyűjtő Zalaegerszeg mögött.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?