Megszakadt a budafoki focisták jó sorozata

by gaalt994

A jelenleg a tabella 3. helyén álló Kecskemét otthonában szenvedett vereséget Boér Gábor csapata.

A kicsit döcögős kezdés után egy jobb folytatást produkált a Budafok labdarúgócsapata a Merkantil Bank Ligában. Az elmúlt három másodosztályú bajnokiján veretlen maradt az együttes; a Dorog és a Tiszakécske legyőzése között Siófokról 1 ponttal tértek haza a srácok. A világbajnoki selejtezők miatti válogatott szünetben ráadásul egy barátságos meccset is játszott a BMTE, amelyen az élvonalbeli Kispest Honvéd csapatát győzte le 1-0-ra.

A jó előjelek ellenére viszont nem számíthatott könnyű mérkőzésre Kecskeméten Boér Gábor legénysége, hiszen az amatőr futballba történő visszaminősítése után a KTE jól tért vissza, immár újra másodosztályú, a szezont ráadásul hét meccsen 14 szerzett ponttal indította.

A mérkőzés felemás félidőket hozott, az első játékrészben a Budafoknak voltak helyzetei Szabó Levente révén, míg a másik oldalon Horváth András kapusnak két feladata akadt, ezek közül egyet simán, egyet segítséggel oldott meg.

A második félidőben viszont magára talált a Kecskemét; a tekintélyes elsőosztályú rutinnal bíró Bartha László lövését még megúszták a fővárosiak, ám a 75. percben Buna passzát már gólra váltotta Tóth Dániel.

Vereségével a Budafok jelenleg 8. a tabellán, következő megmérettetése viszont nem a bajnokságban, hanem a kupában esedékes, szombaton délután Pápára látogat a csapat.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?