Még idén újabb ezer regisztráló jut esővízgyűjtő tartályhoz

by gaalt994

Az önkormányzat a jelentős túljelentkezés miatt újabb tartályok beszerzését indította el.

Amint arról korábban beszámoltunk, az idei Részvételi Költségvetés egyik nyertes pályázata a kertes házat gondozók spórolását és környezettudatos gazdálkodását segítette. A projekt keretében 430 darab esővízgyűjtő tartályt osztottak szét, amelyekre az önkormányzat vonatkozó elérhetőségein lehetett regisztrálni.

Az akció a vártnál is nagyobb sikert aratott, a 430 hely mindössze hét perc alatt betelt, a túljelentkezés pedig többszörös volt még úgy is, hogy egy lakcímre csak egy tartályt lehetett igényelni. A hoppon maradtak közül sokan adtak hangot elégedetlenségüknek, amiért néhány perccel a regisztráció kezdete után már nem jutottak tartályhoz.

Az önkormányzat gyorsan reagált a panaszokra: jelezték, hogy a lemaradók regisztrációja a következő hasonló akcióra érvényes lesz. Ekkor még úgy tervezték, hogy tavasszal osztanak újra tartályokat, viszont a hatalmas igényekre tekintettel újabb forrásokat mozgósítottak, így további 1000 darab regisztráló juthat esővízgyűjtőhöz még ebben az évben.

A regisztrációt leadó lakosokat értesítik, sorszámot kapnak, ami alapján nyomon tudják követni, hogy mikor kerülnek sorra. Az ehhez szükséges közbeszerzési eljárás végeztével folytatják az akciót és a jövő évben igyekeznek kielégíteni minden további regisztrált budafok-tétényi igényét.

Olvasta már?