A főváros hamarosan újra lezárja a Kossuth Lajos utcát

by gaalt994

Megvan a dátum a munkálatok végleges befejezését illetően is.

A főváros még nyáron kezdte el felújítani Budafok legforgalmasabb útszakaszát, a Kossuth Lajos utcát. A munkálatok alatt az alapvető esetben (a Kossuth Lajos utcával ellenkező irányban) egyirányú forgalmat lebonyolító Mária Terézia utcát kétirányúsították, ami miatt a helyi, és az átutazóban lévő közlekedők sokszor szembesültek jelentős torlódásokkal, dugóval.

A nyár folyamán Budafok-Tétény önkormányzata azt kérte a fővárostól és a kivitelezéssel megbízott Budapest Közút Zrt.-től, hogy a felújítási munkálatokat fejezzék be nyár végére, és iskolakezdésre már ne legyen lezárás. Ezek közül csak az egyik teljesült, mivel a munkákkal nem tudtak augusztus végére végezni.

Szeptember 1-jén viszont ideiglenesen újra megnyitották a Kossuth Lajos utcát, hogy az iskolakezdéskor Budapest-szerte megnövekvő forgalom ne okozzon a korábbinál is nagyobb fennakadást. Ekkor a főváros jelezte: az újbóli lezárás és a munkálatok folytatása valamikor október eleje és november közepe között várható, s az újrakezdéstől számítva hat héten át fog tartani.

Karsay Ferenc online fogadóóráján arról számolt be, hogy a munkálatokat a fentebbi megegyezés fényében lehetséges legelső napon, azaz október 1-jén megkezdik – ehhez az engedélyt tegnap igényelte a Budapest Közút Zrt.  A főváros ígérete szerinti ütemterv alapján így november 15-re készül el a Kossuth Lajos utca, amelyet újra teljes kapacitással vehetnek majd igénybe az arra közlekedők.

Olvasta már?